Для коректного відображення елементів сайту внесіть його в список дозволених в AdBlock.
Всеукраїнський громадсько-політичний журнал
Про журнал
Концертна агенція
Рекламодавцям
Контакти

Останній номер

             ІМ'Я В ГРОМАДСЬКОМУ ХАРЧУВАННІ              

Валентина Єрьоменко:
«Якщо ти хочеш бути кращим, ти повинен весь час йти
на крок попереду»

ІМЕНА: – Валентино Анатоліївно, з чого Ви почали свою професійну діяльність і що підштовхнуло Вас на створення власного підприємства?

Валентина Єрьоменко: – За фахом я бухгалтер-економіст і починала працювати в Одеському тресті птахопрому. Потім за комсомольською путівкою мене направили до Німеччини, де пропрацювала сім років головним бухгалтером у штабі тилу першої танкової армії в Дрездені. Після повернення працювала головним бухгалтером Молдавського об’єднання пансіонатів в смт. Коблево. До Южноукраїнську я приїхала за запрошенням українсько-російсько-чеського підприємства «Тасма» в якості головного бухгалтера. Пізніше ми з чоловіком створили власні підприємства. Багатий життєвий досвід та бажання змінюватись та розвиватись привів мене до рішення створення власного підприємства. Так з’явилось приватне підприємство «Южноукраїнський комбінат харчування». В 2008 році прийняли участь у тендері на закупівлю послуг з організації лікувально-профілактичного харчування на ЮУАЕС, і перемогли. З того часу і по сьогоднішній день надаємо послуги з організації лікувально-профілактичного харчування для працівників Южно-Української АЕС.

ІМЕНА: – Чому саме Ви обрали не просто, наприклад, торгівлю продуктами, а саме організацію харчування?

Валентина Єрьоменко: – Тому, що мені це дуже цікаво та підштовхує постійно перебувати в стані пошуку чогось нового, розвиватись, та що дуже важливо, маю досвід в цьому. В Німеччині я займалася організацією служби тилу, а це, серед іншого, організація харчування військовослужбовців 44 військових частин. Потім в Коблево в 8 пансіонатах – вісім їдалень, 40 торгівельних точок. Це те, що я добре вмію робити.

ІМЕНА: – Коли Ви прийшли на АЕС в 2009 році, що побачили, з чого почали?

Валентина Єрьоменко: – Купували нове обладнання, модернізували те, що можливо було модернізувати, адже метою було полегшити роботу кухарів, щоб не виснажувати, а стимулювати творити.

ІМЕНА:– Що з нової техніки з’явилося у першу чергу?

Валентина Єрьоменко: – Електричні м’ясорубки. 13 років тому така м’ясорубка була тут лише одна. Потім овочерізки, змінили дуже багато посуду, іншого інвентарю. Купили пароконвектомати – це така піч, яка готує за програмою, кухарю не треба постійно знаходитися поруч та контролювати процес приготування. Все робиться автоматично. У нас вони німецького та італійського виробництва, сучасна техніка без якої не може функціонувати прогресивне підприємство.

ІМЕНА: – Автоматизація процесу роботи тягне за собою зменшення участі у цьому процесі людини. Чи не довелося скорочувати кількість працівників?

Валентина Єрьоменко: – У нас всього працюють 212 чоловік. Ми нікого не скорочували. В 2008 році харчувалось десь 1300 працівників, а зараз їх кількість збільшилася майже до 3000. Ми покращили якість, відкрили нові відділення, у нас є своя торгово-виробнича база з спеціалізованими складськими приміщеннями, холодильними камерами, де ми маємо можливість та заготовляємо на міжсезонний період більше ста тон різних овочів, картоплі, заморожуємо фрукти, ягоди, у нас є власні соління.

ІМЕНА: – Як розробляються меню, наскільки воно різноманітне?

Валентина Єрьоменко: – Робота на атомній станції – важка робота. Харчування повинно бути збалансованим та різноманітним. Ми одразу ж себе так і налаштовували, що люди повинні їсти безпечну, смачну і корисну їжу. В меню багато блюд. Три лінії роздачі, на кожній – по два комплексних меню, крім того, є меню на вибір: в ньому біля тридцяти найменувань. До двох десятків салатів та закусок, п’ять видів перших страв, м’ясні та рибні блюда. Випічка, запіканки, млинці, оладки. Все це готуємо кожного дня. Соки, йогурти, молоко, сметана, кефір – це все також є.

ІМЕНА: – Для того, щоб бути кращими, потрібно знаходитись у постійному русі. Слідкувати за новинками, новими технологіями. Як вдається це робити?

Валентина Єрьоменко: – У нас є головний технолог, технолог їдальні. Вони розробляють меню. У нас є технологічні карти, які періодично ми оновлюємо відповідно до інновацій у харчуванні. Крім цього, проводиться робота по розробці та впровадженню нових та фірмових страв.
До пандемії наші кухарі і технологи їздили на профільні виставки, до нас приїздили проводити майстер-класи фахівці з інновацій у громадському харчуванні. Як приклад такої практики, ми дуже плідно співпрацюємо з представництвом німецької компанії Раціональ (Rational). Їх техніка дозволяє скоротити час на приготування страв та збільшити енергоефективність.

ІМЕНА: – На Вашу думку, що потрібно в нашій країні малому та середньому бізнесу, щоб розвиватись, заробляти, давати роботу людям?

Валентина Єрьоменко: – На жаль, зараз для власної справи, для підприємців не найкращі часи. Я вважаю, що з боку держави потрібно дати підприємцям більше самостійності, більше свободи. Мені дуже подобається досвід Туреччини. У них туристична галузь була геть не розвинена. А держава що зробила? Всім, хто хотів працювати і розвивати цей напрямок держава надала великі кредити на пільгових умовах і через вісім років, коли підприємці підняли цю галузь, вони тільки після цього стали платити податки і відчутно наповнювати бюджет. А у наших підприємців на сьогодні обігових коштів на розвиток не залишається. Підприємство працює лише на зарплату, податки, оплату електро- і теплоенергії, адже тарифи величезні, і все. Ніякого розвитку. Багато хто скорочує виробництво або ж зовсім закриває. Якщо ситуація не зміниться, ставлення з боку держави до нас не зміниться, то є ризик, що підприємництво як таке буде майже знищено і багато людей просто взагалі не будуть мати роботи. Але все ж таки я вірю, що такого не буде і наші люди зможуть працювати в своїй країні, а держава буде підтримувати тих, хто займається власною справою.

ІМЕНА: – Ваш колектив жіночий, емоційний. Що головне у взаємовідносинах між співробітниками і в лінійці керівник-працівник?

Валентина Єрьоменко: – Повага, довіра. Я сама жінка і розумію, що жінці крім робочих завдань потрібно кожного дня вирішувати сімейні справи. Мої співробітники знають, що на роботі їх завжди підтримають, що кожен з них може звернутись до мене за порадою, допомогою.

ІМЕНА: – Коли до Вас приходить людина, яка планує працювати на Вашому підприємстві, на що звертаєте увагу в першу чергу?

Валентина Єрьоменко: – На його щире бажання працювати, працелюбність і готовність навчатися новому. Якщо я це бачу, то беру на роботу навіть того, хто ще не має достатнього досвіду. У нас працює багато висококваліфікованих спеціалістів, які допоможуть, порадять і навчать нового працівника нашій справі, якщо у нього є бажання. Це головне. У нас є можливість і навчатися, і підвищувати кваліфікацію. Є робітники, які починали з самої першої сходинки і згодом ставали професіоналами своєї справи. У нас працюють цілі сімейні династії і це дорогого варте.
Ми намагаємося тримати конкурентну зарплату, аби наші люди не були вимушені залишати сім’ї, працювали в своїй країні і мали змогу приносити користь вдома. Крім того, працівники нашого підприємства є членами Южноукраїнської об’єднаної організації профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України, підприємство забезпечує дотримання всіх соціальних гарантій встановлених законодавством України і це також важливо.

ІМЕНА: – Поза роботою чи проводять разом колеги вільний час? Є якісь спільні традиції, свята?

Валентина Єрьоменко: – Так. Ми святкуємо День заснування підприємства, професійні свята, Новий рік, обов’язково Міжнародний жіночий день. Були спільні виїзди на відпочинок до моря. У нас напружений графік, робота потребує дисципліни, злагодженості, зосередженості. Всі завжди зайняті, всі по своїх місцях, всі бачать один одного тільки в робочій формі. Такі заходи дуже потрібні та важливі, адже вони завжди згуртовують.

ІМЕНА: – Від чого Ви отримуєте задоволення на роботі?

Валентина Єрьоменко: – Я люблю свій колектив. Я щаслива від того, що ми працюємо злагоджено і чітко. Люди, які до нас приходять, мають змогу смачно поїсти, відпочити і з новими силами піти працювати. Їх гарний настрій і щире слово подяки зігрівають душу і надихають працювати далі. Коли я на виробництві, то завжди думаю про те, що ще потрібно зробити, щоб наша робота була ще кращою, їжа ще смачнішою та різноманітнішою, щоб людям працювалось більш комфортно, щоб виробництво ставало більш сучасним та розвиненим.

ІМЕНА: – Чи можна в роботі зупинитися, сказати собі, що все вже добре і почивати на лаврах?

Валентина Єрьоменко: – Ні, ніколи. Час іде вперед, все змінюється і якщо ти хочеш бути кращим, а ми всі до цього прагнемо, ти повинен весь час йти на крок попереду. Зупинятися не можна. Ніколи.

Імена: Катерина Трегубова
Фото: Олена Мильнікова

 


Ukrainian banner network
Обкладинка журналу №096
Архів попередніх номерів

2022 рік:
01
2021 рік:
01020304
2020 рік:
01020304050607
2019 рік:
0102030405
2018 рік:
01020304
2017 рік:
0102030405
2016 рік:
010203040506
2015 рік:
0102030405
2014 рік:
01020304
2013 рік:
0102030405
2012 рік:
010203
2011 рік:
010203040506
2010 рік:
0102030405
2009 рік:
010203040506
2008 рік:
010203040506
2007 рік:
010203040506
2006 рік:
01 02 • 03 • 04 • 05 • 06
2005 рік:
01 02 • 03 • 04 • 05 • 06
2004 рік:
01 02 • 03 • 04 • 05 • 06

  Українська банерна 100x100

Дивіться нас на Youtube



Наші партнери

 

Designed by Vladimir Philippov, 2005